torstai 10. lokakuuta 2013

KAKKU

Lehdessä oli tosi nätti kurpitsakakku, mutta enpä ole marsipaanista tehnyt mitään pitkään aikaan! Ja sen kyllä huomaa, mutta hauska oli kokeilla. Lähinnä tarvikkeillla mitä kaapista löytyi. Kun en hirveästi omenasta tykkää laitoin sen tilalle appelsiinimarmelaadia...just ja just tuota sitten söi :D




Oli pakko kokeilla tommosta kakkua sovellellen jonka löysin Maku-lehdestä:




Kakkupohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 rkl  kaakaojauhetta
1 tl  leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
60 g tummaa suklaata (rouhittuna)
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
2 kpl munia
2 rkl siirappia

Täyte

2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
200 g maitorahkaa (omena-kanelimaustettua)
1 rkl vaniljasokeria
2 dl omenasosetta

Kostutus

3/4 dl omenatäysmehua

Kuorrutus

500 g marsipaania (keltainen)
1/8 tl elintarvikeväriä (punainen)
1/8 tl elintarvikeväriä (sininen)
1 dl tomusokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, jogurtti, munat ja siirappi. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella noin 3 minuutin ajan.
Kaada taikina tasan kahteen voideltuun pieneen (Ø 16 cm) rengaskakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Kumoa hieman jäähtyneinä.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon rahka ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.
Leikkaa jäähtyneiden kakkujen pohjat tasaisiksi. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Nosta toisen kakun keskimmäinen kerros sivuun, jolloin jää 5 kakkuviipaletta, joista täytekakku rakennetaan. Yhdellä ylimääräisellä kakkukerroksella täytetään kakun keskiosa.
Aseta alimmaiseksi kerrokseksi rengaskakun päällimmäinen (halkaisijaltaan pienin) pala. Täytä keskiosan reikä palalla ylimääräistä kakkupohjaa. Kostuta mehulla, levitä päälle kerros rahkaseosta ja omenasosetta. Aseta päälle toiseksi suurin (rengaskakun keskimmäinen) viipale. Täytä samalla tavalla ja nosta täytteiden päälle suurin kakkukerros (rengaskakun pohjaosa) ja täytä. Nosta täytteen päälle toinen suuri kakkukerros ja täytä lopulla täytteellä. Nosta päällimmäiseksi viimeinen pieni kakkukerros. Näin kerrostamalla saadaan aikaan kurpitsamainen muoto.
Valuta marsipaanille muutama tippa punaista väriä. Pehmitä marsipaania käsissä, kunnes väri leviää tasaisesti ja marsipaani muuttuu oranssiksi. Ota pieni pala marsipaania ja värjää se sinisellä värillä vihreäksi.
Siivilöi ohut kerros tomusokeria pöydälle. Kauli oranssi marsipaani 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle. Painele marsipaani kakun pintaan, tasoita rypyt ja leikkaa ylimääräinen marsipaani alareunalta pois.
Muotoile vihreästä marsipaanista kurpitsalle kanta ja paina Halloweenkakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti