PUNAVIINI-MOKKAPALAT
Tein ekaa kertaa tällaisia mokkapaloja. Ohje suoraan ulkomaalaiselta sivustolta.
Jännän makuisia. Hyviä tietenkin, kun on suklaata. Punaviinistä itse en välitä, mutta tähän sopi yllättävän hyvin.
Melkein lisäisin ohjeeseen vielä vaniljasokeria....
Nämä punaviinibrowniet ovat nimeltään Red Wine Brownies with Drunken
Cranberries ja niitä varten tarvitset seuraavat ainekset:
– 3/4 kupillista (noin
1,8 dl) punaviiniä
– 1/2 kupillista (noin
1,2 dl) kuivattuja karpaloita
– 3/4 kupillista (noin
1,8 dl) jauhoja
– 1/2 teelusikallista
merisuolaa
– noin 110 grammaa
voita + hieman lisää voiteluun
– 6 oz (170 grammaa)
suklaata (esim. tummaa)
– 3 suurta kananmunaa
– 1,5 kupillista (noin
3,5 dl) sokeria
– 1/3 kupillista (noin
0,8 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta
– 1/2 kupillista (noin
1,2 dl) pilkottuja saksanpähkinät (halutessa)
Näin valmistat punaviinibrowniet:
1. Pienessä kulhossa
sekoita punaviini ja karpalot ja anna niiden olla puolesta tunnista tuntiin tai
kunnes karpalot näyttävät täyteläiseltä
2. Sekoita jauhot ja
merisuola kulhossa ja siirrä syrjään
3. Kulhossa kiehuvan
veden yllä lämmitä voi ja suklaa, kunnes ne ovat juuri sulaneet ja sekoita ne
yhteen
4. Ota kulho pois
lämmöltä ja sekoita sekaan kananmunat yksitellen. Jos kulho vaikutaa todella
kuumalta, anna sen jäähtyä vajaan tunnin ajan ennen kuin lisäät munat)
5. Lisää sokeri ja
kaakaojauhe ja sekoita, lisää sitten toisesta kulhosta jauhosuolaseos ja
sekoita hyvin
6. Sekoita sekaan
viini ja karpalot ja jos käytät saksanpähkinöitä, lisää ne tässä vaiheessa
7. Kaada taikina
voideltuun 20cm x 20cm -kokoiseen vuokaan ja paista 177-asteisessa uunissa noin
40-50 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeillen tikkuun ei tartu taikinaa.
8. Kun browniet ovat
paistuneet, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä noin puoli tuntia vuoassa ja
sitten siirrä jäähtymään ne ritilälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti