MUSTIKKAPIIRAKKA
Tänään sienimetsältä jäi käteen myös muutama hassu kanttarelli, mustikoita, kanervaa, jäkälää, sammalta ja iloinen mieli. Niin rentouttavaa tuo metsässä kävely ja jos vähän edes sieltä jotain löytää niin on hyvä fiilis. Sen kunniaksi piti sitten tehä vähän mustikkapiirakkaa illaksi ja tuli päivitettyä vanha kukkalaatikko "uusilla metsän antimilla"....
(virallinen mustikkapiirakkapäivä on muuten 6.8.)
Mustikkapiirakka:
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl jauhoja
0,5 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdotetaan sokeri ja pehmennyt voi. Lisätään kananmuna ja jatketaan vaahdottamista. Sekoitetaan leivinjauhe, jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisätään taikinaan varovasti sekoittaen. Sitten painellaan taikina voideltuun vuokaan nuolijan avulla...
Täyte:
3 dl mustikoita (noin)
200 g kermaviiliä
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottelin mustikoita pohjaan ja lusikan avulla samalla painelin pohjaa tasaisemmaksi. Sekoitin kermaviilin joukkoon sokerit ja munan. Kaadoin täytteen pohjan päälle ja lisäsin siihen päälle vielä mustikoita.
Sitten uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
(virallinen mustikkapiirakkapäivä on muuten 6.8.)
Mustikkapiirakka:
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl jauhoja
0,5 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdotetaan sokeri ja pehmennyt voi. Lisätään kananmuna ja jatketaan vaahdottamista. Sekoitetaan leivinjauhe, jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisätään taikinaan varovasti sekoittaen. Sitten painellaan taikina voideltuun vuokaan nuolijan avulla...
Täyte:
3 dl mustikoita (noin)
200 g kermaviiliä
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Ripottelin mustikoita pohjaan ja lusikan avulla samalla painelin pohjaa tasaisemmaksi. Sekoitin kermaviilin joukkoon sokerit ja munan. Kaadoin täytteen pohjan päälle ja lisäsin siihen päälle vielä mustikoita.
Sitten uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti