VINTAGE KÄSVESKA
Omalle äidille huomiseksi ylläriksi täytekakku! Käsilaukkukakku!
Tämän kakkupohjan ohje on suoraan Suklaapossun blogista.
Tosi kostea ja mehevä.
Tehdään kahteen 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.
Muotoilin kakun ennen sokerimassan laittamista käsilaukun muotoiseksi.....
Pohja:
1,75 g juoksevaa rasvaa
3 dl kermaviiliä
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Väliin laitoin:
35 g sulaa margariinia
2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl tomusokeria
&
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl vaniljakreemijauhetta
Kreemi sokerimassan ja kakun väliin:
110 g voita
3/4 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa
Notkista voi vatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Ohje:
Sekoita rasva, kermaviili, munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti vain sen verran että sekoittuvat juuri ja juuri. Älä vaivaa.
Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan.
Uunissa saa olla noin 200 asteeessa noin 25 min.
Kun ovat hyvin jäähtyneet, tasoita pinta (jos tarvetta) ja tee suklaatäyte väliin
jonka päälle tulee kermavaahto.
Sitten sokerikreemi tasaisesti muotoillun kakun päälle (nostin kyljelleen) ja
päälle vaaleanpunaista sokerimassaa.
Tämän kakkupohjan ohje on suoraan Suklaapossun blogista.
Tosi kostea ja mehevä.
Tehdään kahteen 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan.
Muotoilin kakun ennen sokerimassan laittamista käsilaukun muotoiseksi.....
Pohja:
1,75 g juoksevaa rasvaa
3 dl kermaviiliä
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Väliin laitoin:
35 g sulaa margariinia
2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl tomusokeria
&
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl vaniljakreemijauhetta
Kreemi sokerimassan ja kakun väliin:
110 g voita
3/4 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa
Notkista voi vatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Ohje:
Sekoita rasva, kermaviili, munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti vain sen verran että sekoittuvat juuri ja juuri. Älä vaivaa.
Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan.
Uunissa saa olla noin 200 asteeessa noin 25 min.
Kun ovat hyvin jäähtyneet, tasoita pinta (jos tarvetta) ja tee suklaatäyte väliin
jonka päälle tulee kermavaahto.
Sitten sokerikreemi tasaisesti muotoillun kakun päälle (nostin kyljelleen) ja
päälle vaaleanpunaista sokerimassaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti