KAKKUJA
Tytär oli kuukauden työharjottelussa vanhainkodissa ja sai oppia kaikkea uutta samalla. Ja oli niin ihanaa kun asusteli meillä kotona koko sen ajan. Mutta hauskuus loppuu aikanaan ja tein hänen puolesta viemisiä hänen työkavereille ja "opettajille" huomiseksi.
Kaikkihan teen aina yleensä laktoosittomaksi, mutta jotkut suklaat sisältävät laktoosia mitä käytän, se on ainoa poikkeus. Riippuu kelle kakku menee. Onneksi itelle ei tuo laktoosivaiva ole mikään mullistavan paha....Ja ehkä tänä päivänä jotenkin outoa että juuri tuonne minne kakku meni ei olisi tarvinnut olla ollenkaan laktoositon. Mutta eipä sitä osaa muulla tavalla enää edes tehdä. Yksi hlö oli maidolle allerginen, joten hänelle sitten mutakakkua.
Appelsiini/suklaajuustokakku:
Appelsiinitäyte (alempi krs):
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g mangotuorejuustoa
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl sitruunamehua + kuorta
145 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua
Suklaatäyte:
150 g maitosuklaata
(5 kpl pätkiksiä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kananmunankeltuaista
2 kpl kananmunan valkuaista + 2 rkl sokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 kpl liivatetta + 4 rkl vettä
(nyt ei ollut pätkiksiä, joten laitoin lisää suklaata ja 1 rkl kaakaojauhetta)
Pohjassa oli perus Digestivejä ja 75 g voita.
(Vuoan koko oli 22 cm)
***********************************************
Maidoton mutakakku
(Kiitos naapurille ohjeesta!)
125 g voita sulatettuna (laktoositon sunnuntai -margariini)
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1/ 4 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Rikotaan munien koostumus. Sekoitetaan munat ja jäähtynyt voi. Lopuksi sekoitetaan kaikki keskenään varovasti ja laitetaan voideltuun irtopohjavuokaan. Uunin alatasossa paistellaan 175 asteessa ja noin 20-25 min....
(vuoan koko 20 cm)
***************************************
Kaikkihan teen aina yleensä laktoosittomaksi, mutta jotkut suklaat sisältävät laktoosia mitä käytän, se on ainoa poikkeus. Riippuu kelle kakku menee. Onneksi itelle ei tuo laktoosivaiva ole mikään mullistavan paha....Ja ehkä tänä päivänä jotenkin outoa että juuri tuonne minne kakku meni ei olisi tarvinnut olla ollenkaan laktoositon. Mutta eipä sitä osaa muulla tavalla enää edes tehdä. Yksi hlö oli maidolle allerginen, joten hänelle sitten mutakakkua.
Appelsiini/suklaajuustokakku:
Appelsiinitäyte (alempi krs):
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g mangotuorejuustoa
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl sitruunamehua + kuorta
145 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua
Suklaatäyte:
150 g maitosuklaata
(5 kpl pätkiksiä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl kananmunankeltuaista
2 kpl kananmunan valkuaista + 2 rkl sokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 kpl liivatetta + 4 rkl vettä
(nyt ei ollut pätkiksiä, joten laitoin lisää suklaata ja 1 rkl kaakaojauhetta)
Pohjassa oli perus Digestivejä ja 75 g voita.
(Vuoan koko oli 22 cm)
***********************************************
Maidoton mutakakku
(Kiitos naapurille ohjeesta!)
125 g voita sulatettuna (laktoositon sunnuntai -margariini)
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1/ 4 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Rikotaan munien koostumus. Sekoitetaan munat ja jäähtynyt voi. Lopuksi sekoitetaan kaikki keskenään varovasti ja laitetaan voideltuun irtopohjavuokaan. Uunin alatasossa paistellaan 175 asteessa ja noin 20-25 min....
(vuoan koko 20 cm)
***************************************
Kakkukoristeiden tekoa.... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti