GLUTEENITTOMAT TUULIHATUT OSA 1
1,25 dl vettä
50 g voita
1 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl psylliumia
1 tl mantelijauhoja
0,5 tl soodaa
2 kananmunaa
Eli keitetään kattilassa vesi ja voi. Otetaan pois levyltä, lisätään siihen kaikki kuivat aineet paitsi sooda ja sekoitetaan hyvin. Annetaan jäähtyä. Vatkataan joukkoon kaksi kananmunaa yksitellen (vatkaa muutama minuutti) ja lisätään lopuksi sooda. Sitten vaan pursotuspussiin ja pellille.
Uuni 175 C ja puolisen tuntia. Älä avaa välillä uuniluukkua ettei lässähdä. Annoin pikkasen aikaa jäähtyä ja sitten laitoin tuorejuusto-kermaviiliseosta tuulihattujen väliin, jossa oli sipulia, chiliä ja paahdettua härkäleikkelettä pieneksi pilputtuna. Miksei jo taikinaankin voisi laittaa lorauksen suolaa, jos tietää että tekee suolaisia tuulihattuja. Vastaavasti makeisiin voisi laittaa pikkasen vaniljasokeria. Jotenkin itelle tuo gluteeniton jauhoseos ei maistu.....
Oli pakko tehdä vielä pikkunen taikina ja kokeilla myös makealla täytteellä. (vaniljavaahto) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti