SAVULEIKKELEKAKKU
Herkutteluhetkeen tuli tämä suolainen kakku!
Tein tämän pyöreään 24 halk. irtopohjavuokaan.
Pohja:
vajaa paketti REAL-täysjyväruisleipää
(tai vaikka saaristolaisleipää)
kostukkeeksi maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
1 dl (vajaa) laimennettua sitruunan mehua
200-300 g kylmäsavustettua hevosenpaistia (leikkele)
1 sipuli
200 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
2 dl vispikermaa
2 dl kolmen pippurin kermaa
1 dl kurkkusalaattia (ei sinappista)
1 puntti ruohosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl savustettua merisuolaa rouhittuna
Kiille:
4 dl sokeroitua karpalomehua
4 liivatetta
Koristeeksi:
herneenversoa
härän kylmäsavuleikkelettä
juustoa, jalapenoa
Täytin pohjan leivällä, kostutin maidolla. Laitoin liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkistin vatkaimella yhteen kerman, kermaviilin, tuorejuustot ja pippurikerman. Sekoitin (pilpoin sipulit ja leikkeleet pieniksi) kaikki loput aineet täytteen joukkoon paitsi liivatteen ja laimennetun sitruunan mehun...
Lopussa sulatin liivatteet laimennetun sitruunanmehun (käy myös pelkkä vesi) joukkoon ja valutin sen hiljalleen täytteen sekaan. Sitten vaan jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.
Kiilteessä kuumennetaan osa mehusta, sulatetaan liivatteet sinne ja lisätään loppu mehu. Kaadetaan varovasti täytteen päälle ja saa kokonaisuudessaan hyytyä sitten seuraavaan päivään. Koristella voi miten mielikuvitus periksi antaa...
ps. väliin keskelle voisi omasta mielestä vielä murustaa vaikka pienen kerroksen leipää (jotka kostutettu voisulalla) . Sitten voisi vuoan koko olla kyllä 26.
Tein tämän pyöreään 24 halk. irtopohjavuokaan.
Pohja:
vajaa paketti REAL-täysjyväruisleipää
(tai vaikka saaristolaisleipää)
kostukkeeksi maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
1 dl (vajaa) laimennettua sitruunan mehua
200-300 g kylmäsavustettua hevosenpaistia (leikkele)
1 sipuli
200 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
2 dl vispikermaa
2 dl kolmen pippurin kermaa
1 dl kurkkusalaattia (ei sinappista)
1 puntti ruohosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl savustettua merisuolaa rouhittuna
Kiille:
4 dl sokeroitua karpalomehua
4 liivatetta
Koristeeksi:
herneenversoa
härän kylmäsavuleikkelettä
juustoa, jalapenoa
Täytin pohjan leivällä, kostutin maidolla. Laitoin liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkistin vatkaimella yhteen kerman, kermaviilin, tuorejuustot ja pippurikerman. Sekoitin (pilpoin sipulit ja leikkeleet pieniksi) kaikki loput aineet täytteen joukkoon paitsi liivatteen ja laimennetun sitruunan mehun...
Lopussa sulatin liivatteet laimennetun sitruunanmehun (käy myös pelkkä vesi) joukkoon ja valutin sen hiljalleen täytteen sekaan. Sitten vaan jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.
Kiilteessä kuumennetaan osa mehusta, sulatetaan liivatteet sinne ja lisätään loppu mehu. Kaadetaan varovasti täytteen päälle ja saa kokonaisuudessaan hyytyä sitten seuraavaan päivään. Koristella voi miten mielikuvitus periksi antaa...
ps. väliin keskelle voisi omasta mielestä vielä murustaa vaikka pienen kerroksen leipää (jotka kostutettu voisulalla) . Sitten voisi vuoan koko olla kyllä 26.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti