keskiviikko 24. elokuuta 2016

OMENA-PUOLUKKA-MUFFINIT





Omenahillosta en yksistään oikein välitä, niin tein omenapuolukkasosetta sitten.

700g kuorittuja ja pilkottuja omppuja
300 g puolukoita
1 dl vettä
500 g hillosokeria

Laitoin omenanpalat, puolukat ja veden kattilaan, kiehautin, soseutin, lisäsin hillosokerin ja annoin muhia pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Muffinit:  (Ohje Suklaapossulta suurimmaksi osaksi)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
1 tl sitruunamehua
1,5 dl omenapuolukkahilloa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Kaikki vain sekaisin ja muffinivuokiin. Tällä kertaa tein minivuokaan ja siinä kun on 24 koloa, tuli ylimäärästä taikinaa aikas paljon. Lopun taikinan laitoin silikonivuokiin, jotka ovat ison muffinin kokoisia....

Ennen taikinan uuniin laittoa laitetaan kauramuru vielä päälle:

50 g sulaa voita
0,75 g sokeria
1,5 dl pika-kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
(sekoitetaan vain keskenään)

Kun ovat olleet uunissa 195 asteessa noin 20 min, annetaan jäähtyä ja päälle voi
vielä pursottaa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti