SUOLAINEN KRANSSI
Peggyn punaisessa keittiössä oli ihana ohje itsetehtyyn pizzakranssiin. Yksi päivä löysin pakkasesta valmista lehtitaikinaa, joten itse vähän oikasin ja kokeilin miten onnistuu sillä tehdä. No ei siitä mikään maailman kuohkein kranssi tullut, eikä pysynyt ihan kuosissa, mutta oli tosi hyvää ja hyvin kelpasi iltapalaksi! Tein yhden pienen kranssin ja laitoin pohjalle ketsuppia, nakkeja, mausteita ja juustoa.
(muutama sydän piti laittaa koristeeksi myös samasta taikinasta)
(muutama sydän piti laittaa koristeeksi myös samasta taikinasta)
Eilen illalla tein toisen kranssin, jossa oli hirvijauhelihasta, tomaateista, tulisista mausteista ja valkosipulista koottu teos. Tosi hyvää! Taikinasta tulee yksi kranssi. On gluteeniton ja laktoositon:
1 dl vettä
n. 2,5 gluteenittomia jauhoja
1 tl kuivahiivaa
loraus öljyä
pikkasen suolaa ja sokeria
Annoin taikinan nousta puolisen tuntia
Annoin taikinan nousta puolisen tuntia
Uunissa 200 astetta ja 15 min. |
Ihana kranssi :)
VastaaPoistaKiitos itsellesi ihanasta vinkistä! :)
VastaaPoista