torstai 16. maaliskuuta 2023

ASKARTELUA YSTÄVIEN KANSSA

 Oli entisiä työkavereita meillä tänään kaffettelemassa. Näemme muutaman kerran vuodessa porukalla, milloin missäkin, askarrellen, kutoen, neuloen tai muuten vain oleillen. Tänään tuunasimme puiset puput uuteen uskoon. 

Kahvin kanssa olin tehnyt pinaatti-kinkkujuustopiirakkaa, sitruunapiirakkaa, mokkapaloja, karjalanpiirakoita ja porkkanapiirakkaa. Siitä laitan tähän alle lopuksi ohjeen kun oli niin hyvää. On Annin uunissa-blogista otettu ohje.









PORKKANAKAKKU

2 isoa porkkanaa
1 dl ananasmurskaa
1,5 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2,5 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 dl hasselpähkinärouhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele litran leipävuoka. (Tai voi laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin).
Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita ananasmurskan kanssa. 
Sekoita munat, öljy ja fariinisokeri. Yhdistä porkkana-ananasseoksen kanssa.
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja ja kääntele taikinaan. 
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti...
Tarkista kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis. 
Sahaa jäähtynyt porkkanakakku veitsellä kolmeen kerrokseen.

Kuorrute
100 g voita
250 g mascarponejuustoa
3 dl tomusokeria
1 puolikkaan sitruunan mehu ja kuori

Sulata voi ja jäähdytä. Lisää tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Lisää mascarpone voimakkaasti sekoittaen vispilällä. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Täytä jäähtynyt porkkanakakku kuorrutteella. Koristele...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti