torstai 30. elokuuta 2018

TIKKATAULUKAKKU


Tai sen näköistä koitin tehdä. Olisi pitänyt kerralla valuttaa täytteitä enemmän, niin olisi rinkulat tulleet selvemmin esiin....noo ehkä se ei kuitenkaan taasen makua haittaa..
Tämän ohjeen otin SOPPA365-sivulta ja muutin pikkasen enemmän oman makuiseksi. Tuoreesta mintusta en ole ennen tehnyt juustokakkua (hyydykekakkua), tiedä onko se, vai mikä, mutta kaipasin silti ehkä enemmän makeutta tällä kertaa tähän. Tätä maistettiin kyllä jo seuraavana päivänä. Yleensä kun annan juustokakkujen makustua jääkaapissa vähintään kaksi päivää.
(jk: hyvää oli kuulemma vieraiden mielestä.)




Pohja
180 g Digestive-keksejä
80 g voita

Täyte
1 ruukku minttua
1 limetin raastettu kuori
230 g valkosuklaata
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria (aitoa)
1 dl Ville Vallaton kermalikööriä
500 g löysää maustamatonta jogurttia
5 dl vispikermaa (löysäksi vispattua)
vihreää elintarvikeväriä
tilkka maitoa
7 liivatelehteä
2 limetin mehu


Täytteessä murskasin keksit morttelin avulla ja sekoitin sulatetun voin joukkoon ja taputtelin 24 kokoisen irtopohjavuoan pohjalle, jossa leivinpaperi. Jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Nypein ensin mintun lehdet tehosekoittimeen sekä limetin raastetun kuoren ja lisäsin mukaan myös  maustamatonta jogurttia jonkun verran. (Olin mitannut täytteeseen tarvittavan määrän jo valmiiksi erikseen kippoon, josta sen otin) Sitten surautin sen sileäksi. Seuraavaksi sulatin valkosuklaan.
Laitoin liivatteet likoamaan kylmään veteen, vatkasin kerman (mukaan sokerit) , puristin limetit ja seuraavaksi sulatin liivatteet limetin mehuun. Sekoitin kaikki yhteen, viimeisenä liivateseoksen.
Lopussa jaoin taikinan kahteen osaan ja toiseen laitoin vihreää pastaväriä ja toiseen taikinan lorautin ruokalusikallisen maitoa...
Sitten kaadoin täytteet vuorotellen vuoan pohjalle (reilu desi kerrallaan),  eli täyte kaadetaan keskelle yhteen kohtaan, ja sen päälle keskelle kaadetaan myös toista täytettä.  Sitä tehdään niin kauan että täytteet loppuvat molemmista kipoista. Saa hyytyä jääkaapissa 1-2 päivää.
Koristelin suklaanumeroilla.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti