lauantai 23. kesäkuuta 2018

JUHANNUSHERKKUJA


Muutaman mansikkaviinerin tein, aiemmin tehty mansikkakakkukin pääsi kuvaan ja mansikkadrinkki kuuluu sitten myös minun juhannukseen. Lisäksi huomista varten tein jo perunasalaatin, olutsämpylöitä ja katkarapusalsaa sekä valkosuklaadonitseja. Grilliin aattelin täytettyjä tomaatteja, täytettyjä sieniä sekä muuta kivaa....

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!




















Rapujakin vielä löytyi meidän lammesta. hän pääsi takaisin uimaan.


Perunasalaatti:
1 kg perunaa (kiinteä)
1 omena
2 kpl maustekurkkua
1 kpl punasipuli
kevätsipulin varttta

Kastike
200 g kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

päälle ruohosipulia

*****

Katkarapusalsa
2 pss katkarapuja (a 180 g)
pala tuoretta kurkkua
4 kevätsipulinvartta
1 punainen chili
4 rkl limetin mehua
2 rkl oliviöljyä
suolaa + rouhittua mustapippuria
3-4 rkl hienonnettua persiljaa

**********

Olutsämpylät
25 g hiivaa
5 dl kädenlämpöiseksi lämmitettyä olutta
1 rkl hunajaa
loraus öljyä
1 dl auringonkukan siemeniä
2 tl hienoa merisuolaa
n. 11-13 dl  spelttijauhoja
(itse laitoin myös ruisjauhoja osaksi)

Uunissa noin  12 min (225C)

********

Valkosuklaadonitsit
120 g valkosuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
75 g voita
1 dl maitoa

Rouhi valkosuklaa pieneksi, sekoita kuivat aineet ja sitten loput aineet keskenään.
Varovasti kaikki pursotinpussiin ja pursotetaan 12 kolon voideltuun donitsivuokaan taikina. Uuniin noin 12 min ja asteet 200.
Koristelin helmiäisspraylla ja valkosuklaalla sekä nonparelleilla.

********

Mansikkaviinerit
1 pkt voitaikinaa
mansikoita
valmista vaniljakreemia
raesokeria
kananmuna voiteluun

Voitaikina palasiksi, voidellaan kananmunalla, reunoihin raesokeria, keskelle vaniljakreemiä (tein ohjeen mukaan valmiista jauheesta), uuniin ohjeen mukaan. Lopuksi päälle mansikat ja tomusokeria.

KYLLÄ MAISTUU!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti