NIMIÄISKAKKUJA
Tein kinkkupepperonikakkua ja vaniljajuustokakkua. Molempia tuli tehtyä kaksi kappaletta tyttären ystävälle nimiäisjuhliin. Tyttärestäni kun tuli pienen pojan kummitäti!
Kaikki olivat gluteenittomia ja laktoosittomia, paitsi yksi suolainen kakku oli ainoastaan laktoositon. Gluteenittoman saaristolaisleivän tilalla siinä oli ruisrealia
KAKKUOHJEET:
Kinkkupepperonikakku (20 hlöä)
Vuoka halk. 28
pohja
420-450 g gluteenitonta saaristolaisleipää
(pilputtu tehosekoittimessa)
80 g voita
täyte:
800 g turkkilaista jogurttia
200 g ranskan kermaa
200 g valkosipulituorejuustoa
2 dl kermaa (vaahdota)
2 dl maustekurkkukuutioita
3 rkl maustekurkun lientä
1 dl punaista suippopaprikaa
1 dl keltaista suippopaprikaa
230 g savusuikaletta
120 g pepperonia
2-3 rkl sinappia
n. 1,5 dl ruohosipulia
1 tl kuivattua tilliä
savusuolaa, pippuria, sitruunan mehua
7,5 kpl liivatteita + 1 dl vettä
koristelu
herneenversot
kurkku
viinirypäle
härän kylmäsavupaistia
***********
Vaniljajuustokakku
(vuoka 24)
pohja
220 g semperin kolakeksit
80 g voita
täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
100 g maitorahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kermaa (vaahdota)
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria (aito)
tippa vaniljauutetta
2 kpl valkuaista (vaahdota)
5 kpl liivatteita + 0,5 dl vettä + 0,5 dl sitruunan mehua
koristelu
makumassaa
tumma suklaa
ONNEA KOKO PERHEELLE TÄÄLTÄ VIELÄ!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti