MARENGIT
Lehdessä oli kiva ohje mansikkamarenkeihin. Olen oikeasti kerran, pari tehnyt ennen marenkia ja en muista edes miten se tehtiin. Oli jotain kattilassa hämmentämistä ja mittarilla mittaamista. Ei ole siis hirveästi mun juttu. Ohjeitakin kun on siis pilvin pimein. Ja oikeasti en marenkien maustakaan perusta kovasti, mutta nyt teki mieli kokeilla kun ohjeeseen tuli tuota mansikan makuista tomusokeria. Ajattelin että jos muutaman tekisi ja voisi vaikkapa viedä töihin.....en taida. Hih! Ei onnistunut sitten ollenkaan. En tiedä suoraansanottuna mikä meni pieleen. Ainoa että jos laitoin sokeria liikaa kerralla ja massa ei vaan paksuuntunut. NO laitoin jokatapauksessa pisarat pellille ja uuniin ja sieltä tuli haalakoita nappeja. Mutta erittäin hyviä silti kyllä olivat !
3 kpl munanvalkuaisia
2 dl mansikkatomusokeria
0,5 tl omenaviinietikkaa
Tämä ohje suoraan MAKU-lehden sivulta.
Että kokeilen vielä joku päivä uudelleen.
3 kpl munanvalkuaisia
2 dl mansikkatomusokeria
0,5 tl omenaviinietikkaa
Tämä ohje suoraan MAKU-lehden sivulta.
Että kokeilen vielä joku päivä uudelleen.
Oliko sulla rasvaton kulho eli mielellään muovikulhon sijasta terästä tai lasia? Ja kuivat vatkaimet ja kulho? Ilmeisesti myös kananmunien olisi hyvä olla huoneenlämpöisiä vaikka olen kyllä itse onnistunut kylmienkin munien kanssa. Ja yhtään keltuaista ei saa joutua valkuaisten sekaan.
VastaaPoistaKaikki oli niinkuin piti mutta kulho muovia. Joku muistaakseni joskus sanoi että jos liian tuoreita munia niin ei onnistu. Mutta tässä tapauksessa ei ollut niin....
Poista