SIENIPIIRAKKAA
Pääsin kuvallani tuonne MAKU:n blogiin :)
Muutaman komian sienen löysin siis tänään ja teinkin niistä kuitenkin pikkusen jauheliha-sienipiirakan... Paistoin jauhelihan (maustoin hyvin), sipulit ja sienet pannulla (sienet ryöppäsin ensin) Ja tein pohjan. Pohjan päälle laitoin jauhelihasienipaistoksen ja sen päälle loput täytteestä.
Pohja:
100 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä
Pohjaa voi esipaistaa muutaman minuutin.
Täyte:
2 dl kolmen sipulin kermaa
sopiva sekoitus jauheliha-sieni-paistosta
2 munaa
1,5 dl juustoraastetta
100 g ranskankermaa (tarvittaessa jatka maidolla)
0,5 dl silputtua ruohosipulia
paprikaa
0,5 dl silputtua ruohosipulia
paprikaa
suolaa ja pippuria
Uuniin kokonaisuudessaan puoleksi tunniksi (200 astetta)
Sorsastuskin alkanut ja poikakin sai tämän vuoden ensimmäisen sorsansa ..... on nyt riippunut jääkaapissa torstaista asti ja nyt keitetään sitä niin kauan, että lihat irtoaa luista. Siitä sitten hyvää kastiketta tekemään.
Pojalle toinenkin ohje jota voi käyttää (peruskastikkeen lisäksi):
Olutkastike:
2 dl tummaa olutta
1 dl paistolientä/lihalientä
3 rkl mustaherukkahyytelöä
2 dl kermaa
1 rkl maissitärkkelystä
Mitataan kattilaan paistoliemi, olut, mustaherukkahyytelö ja kerma. Keitä hetki. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan ja lisää joukkoon. Kiehauta. Valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti