Tein eilen valkosuklaajuustokakun, vadelmajuustokakkusydämellä. Ruusukuorrutus on voikreemiä. Tämä meni 50v kakuksi virallisen päivän juhlaan tutulle.
Ensin tein keksipohjan 26cm halkaisijalla olevaan irtopohjavuokaan:
(korkeammalla reunalla, ei tullut koko kakku ihan reunaan asti kylläkään)
Pohja
230 g Digestive-keksejä
100 g laktoositonta margariinia
Vadelmajuustokakku-
täyte
(19 halk)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vadelmarahkaa
2 dl vadelma-omenasosetta
1 reilu ruokalusikallinen vadelmahilloa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa (vaahdota)
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl vettä
Tämän täytteen laitin irtopohjavuokaan. Rinkulan olin laittanut varovasti keskelle keksimurupohjaa. (voitele kevyesti irtopohjavuoan sisäreunat) Saa hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Sen jälkeen poistin varovasti rengasvuoan ja kaadoin valkosuklaatäytteen tämän päälle. Sai hyytyä muutaman tunnin sekin.
Valkosuklaajuustokakku-
täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g sitruunatuorejuustoa
300 g maustamatonta rahkaa
300 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa (vaahdota)
1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdota)
1,5 dl sokeria (maun mukaan)
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl vettä
Voikreemi
200 g laktoositonta margariinia
1,5 dl mansikkatomusokeria
3 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
pastaväriä
Annetaan voin pehmentyä huoneen lämmössä. Vatkataan sitten voi kuohkeaksi. Lisätään tomusokeria vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Kun kaikki lisätty, jatketaan vatkaamista muutama minuutti. Lisätään kylmä maito ja taas vatkataan. Loppuvaiheessa lisätään pastaväri. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa ja silkkistä, eikä se maistu voilta.
Kakku paikan päällä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti