Halloween tuli ja meni.
Tein suolaisen ja makean aivokakun. Töihin vein viime perjantaina valkosuklaa-juustokakun ja nuorisolle tein kylmäsavuleikkelekakun. Saivat eilen herkutella sitä sitten patongin kera.
Lisäksi tein hauskoja tupakan natsoja dippaamalla suolatikun palasia valkosuklaaseen ja sen pään sitten vielä murskattuihin turkinpippuri-karkkeihin.
Naapuri tuli valitsemaan minun kanssa parhaimman asun, joka oli sitten alla oleva Beetlejuice. Vaikka me kyllä naapurin kanssa olimme tänä vuonna parhaimmat!!!
Valkosuklaajuustokakku
200 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata (sulata)
2,5 dl kuohukermaa (vaahdota)
1 dl sokeria
Granaattiomenahilloa
3 kpl liivatteita
2 rkl vettä
Täytteen joukkoon sinne tänne laitoin granaattiomenahilloa hippasen. Massa kevyesti voideltuun vuokaan. Päälle laitoin vielä keskelle pienen "keksimurupohjan". Yöksi koko komeus pakkaseen. Irtoaa paremmin muotista niin.
****
Kylmäsavuleikkelekakku
- 400 g yrttituorejuustoa
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 100 g kylmäsavuleikkelettä, hevonen (pilko pieneksi)
- Muutama siivu chorizo-leikkelettä pilkottuna
- 100 g tuorekurkkua raastettuna
- 1 kpl vihreä omena raastettuna
- reilusti ruohosipulia
- 1 rkl sinappia
- 1 tl pippuria
- ripaus suolaa
- 3 kpl liivatetta
- 3 rkl sitruunanmehua
Massa kevyesti öljyllä voideltuun vuokaan ja yöksi pakkaseen. Irtoaa paremmin muotista niin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti