PUOLUKKAPIIRAKKA
Tein tällä kertaa uunivuokaan tämän piirakan. Tämän ohjeen kun tuplaa, kannattaa tehdä uunipellille.
Näitä ohjeitahan on netissäkin pilvin pimein ja itsellä on vanha punainen keittokirja 70-luvulta, joka täynnä ihania, sen aikaisia ohjeita, mutta nyt tein tämän "Liian hyvää"- blogista tämän piirakan.
Pohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g sulatettua voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Pinnalle
3 dl puolukoita
Muruseos
0,75 vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
25 g voita (kylmää)
1. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisätään maito, kerma ja jäähtynyt voi.
Näitä ohjeitahan on netissäkin pilvin pimein ja itsellä on vanha punainen keittokirja 70-luvulta, joka täynnä ihania, sen aikaisia ohjeita, mutta nyt tein tämän "Liian hyvää"- blogista tämän piirakan.
Pohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g sulatettua voita
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Pinnalle
3 dl puolukoita
Muruseos
0,75 vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
25 g voita (kylmää)
1. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisätään maito, kerma ja jäähtynyt voi.
Vatkataan hetki.
2. Sekoitetaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisätään seokseen.
3. Kaadetaan taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, päälle puolukoita.
4. Tee muruseos nyppimällä kaikki aineet sekaisin ja ripottele se täytteen päälle.
5. Paista uunissa, 200 asteessa noin puolisen tuntia....tarkkaile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti