OLUTLEIPÄÄ
Tämä ohje taisi olla ainakin yhteishyvä-lehden sivuilla. Aika monessa paikkaa itseasiassa oli. Pitihän sitä kokeilla tehdä, tietenkin. Itse olen aiemmin tehnyt olut- leipää ilman hiivaa ja nostattamatta ollenkaan. Aineet vain sekaisin ja uuniin. Tähän tuli pikkasen enemmän aineksia.
Makeahko tumma olutleipä (1 kpl)
3 dl tummaa olutta
25 g hiivaa
1 dl siirappia
1 dl kaljamaltaita
1 dl ruisrouhetta
1,5 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Lämmitin oluen mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisäsin hiivan, siirapin ja maltaat joukkoon. Lisäsin sitten loput aineet ja sekoitin varovasti tasaiseksi. Kaadoin taikinan voideltuun leipätaikinavuokaan (1,5 l) ja annoin kohota liinan alla tunnin verran. Sitten uunin alaosaan paistumaan samaiseksi ajaksi 175-asteessa.
Päälle tein perinteistä meidän perheen suosimaa lohimössöä, jossa purkki kermaviiliä, 250 g savustettua lohta, yksi iso punasipuli, sitruunaa, suolaa, pippuria ja mätiä.
Hyvää!
Makeahko tumma olutleipä (1 kpl)
3 dl tummaa olutta
25 g hiivaa
1 dl siirappia
1 dl kaljamaltaita
1 dl ruisrouhetta
1,5 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Lämmitin oluen mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisäsin hiivan, siirapin ja maltaat joukkoon. Lisäsin sitten loput aineet ja sekoitin varovasti tasaiseksi. Kaadoin taikinan voideltuun leipätaikinavuokaan (1,5 l) ja annoin kohota liinan alla tunnin verran. Sitten uunin alaosaan paistumaan samaiseksi ajaksi 175-asteessa.
Päälle tein perinteistä meidän perheen suosimaa lohimössöä, jossa purkki kermaviiliä, 250 g savustettua lohta, yksi iso punasipuli, sitruunaa, suolaa, pippuria ja mätiä.
Hyvää!
nam
VastaaPoista