TUUNATUT MAKKARATIKUT
Isäntä tuunasi vanhoista makkaratikuista "uudet" ja laittoi kokonaan päät uusiksi. Eli vanhat puiset kuluneet päät pois ja tilalle kolaripeurasta otetut sarvenpäät...ei hassummat! Eikun makkaraa sitten grillaamaan!
Alkoi niin kovasti tehdä mieli myös vadelmia valkosuklaakastikkeessa, joten ei muutakuin sitten vaan tekemään. Yleensä laitan valkosuklaata, kermaa ja cointreau-likööriä pikkasen, mutta likööriä ei nyt ollut. Tein sitten vaniljamaisen kastikkeen, koska löytyikin yksi vaniljatankokin kaapista. Eli :
kaikki vaan sekaisin kattilaan ja sulatetaan miedolla lämmöllä niin kauan että valkosuklaa sulaa. (raaputin vaniljatangon siemenet mukaan) Otetaan vaniljatangon palaset pois ja kaadetaan kylmien vadelmien päälle lämmin kastike. Hyvää!
VALKOSUKLAAKASTIKE
Alkoi niin kovasti tehdä mieli myös vadelmia valkosuklaakastikkeessa, joten ei muutakuin sitten vaan tekemään. Yleensä laitan valkosuklaata, kermaa ja cointreau-likööriä pikkasen, mutta likööriä ei nyt ollut. Tein sitten vaniljamaisen kastikkeen, koska löytyikin yksi vaniljatankokin kaapista. Eli :
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko halkaistuna
110 g valkosuklaata
kaikki vaan sekaisin kattilaan ja sulatetaan miedolla lämmöllä niin kauan että valkosuklaa sulaa. (raaputin vaniljatangon siemenet mukaan) Otetaan vaniljatangon palaset pois ja kaadetaan kylmien vadelmien päälle lämmin kastike. Hyvää!
Kipot pikkasen liian isoja mutta eipä haitannu makua! :) |
Eipä komiat! Älyttömän tyylikkäät
VastaaPoistat: tvo:n kamu
Hih! Kiitos, kyllä kelpaa kun luonnosta saa tehtyä kaikkee kivaa!
Poista